Portfolio Wilmjan
20141025_Strabrechtse Heide_2293-bewerkt.jpg

Blog

Naar de Vakopleiding

 

De afgelopen 3 maanden heb ik met heel veel plezier de Basisopleiding aan de Fotovakschool. Ik hem mezelf ingeschreven vorig jaar november  toen bekend was dat mijn dienstverband bij de Rabobank per 1 januari zou stoppen. Belangrijkste reden om me in te schrijven was uiteraard om het reeds aanwezige kennisniveau verder uit te breiden maar eerlijk gezegd óók om een doel te hebben. Ik wilde iets hebben om naar uit te kijken omdat ik niet in het bekende zwarte gat wilde vallen. Het was dus eigenlijk een combinatie van factoren die ervoor zorgde dat ik de Basisopleiding ging volgen. De opleiding startte in februari en duurde in totaal 7 zaterdagen. Dagen die ik met heel veel plezier heb doorgebracht en waar ik heel veel plezier aan heb beleefd. 

Toen ik me inschreef voor de Basisopleiding stond ik geen moment stil bij een eventueel vervolg in de vorm van de tweejarige Vakopleiding.  De gedachte om dit eventueel te gaan doen ging pas spelen tijdens de Basisopleiding. In eerste instantie een beetje afhoudend omdat het qua tijd en financiën een behoorlijke investering is. Toch kwam een belangrijk aspect steeds bovendrijven namelijk: het plezier om samen met medestudenten (en docent) bezig te zijn met fotografie. Daarnaast de uitdaging om aan de slag te gaan met opdrachten en met een portfolio die op de laatste cursusdag ingeleverd moest worden. 

Ik heb lang getwijfeld, zal ik het wel of niet doen? Ik ben alle voor- en nadelen tegen elkaar af gaan wegen en eigenlijk wist ik het toen al. Ik ga de vakopleiding volgen en start in september Boxtel. Nog een kleine kanttekening: er moeten wel voldoende deelnemers zijn anders gaat opleiding alsnog niet door. Echter als ik hoor dat vanuit de Basisopleiding 4 mensen sowieso de opleiding gaan volgen dan geeft dat de burger moed. Misschien zijn het er 5 omdat 1 persoon nog twijfelt maar die probeer ik nog wel over de streep te krijgen ;)

Voor mezelf heb ik vaak de vraag gesteld: “maar wat ga ik er dan mee doen?”. De docente was daar heel helder in toen iemand anders die vraag opperde tijdens de laatste les. Haar reactie was veelzeggend: “al doe je er geen …. <naar keuze invullen> mee, het belangrijkste is dat je er heel veel plezier aan gaat beleven. Zo zit ik er ook in en verder kijk ik wel. Eerst de opleiding maar eens succesvol afsluiten en vooral veel gaan fotograferen. 

Het is mijn doelstelling om via de blog mijn ervaring, succesverhalen (en uiteraard dieptepunten) te delen met mijn omgeving. Daarnaast zal dit blog dat ook dienen als een stuk ‘geschiedschrijving’ voor mezelf zodat ik de verschillende fasen terug kan kijken. 

Het voelt ontzettend goed nu eenmaal de beslissing is genomen. Ik kijk er dan ook naar uit om in september te starten. :)