Portfolio Wilmjan
20141025_Strabrechtse Heide_2293-bewerkt.jpg

Blog

Opening tentoonstelling Isaac Julien

Eindelijk weer eens naar De Pont geweest. Was al een hele tijd geleden met als voornaamste reden dat enkele tentoonstellingen me niet echt aanspraken. Nu is er eindelijk weer een tentoonstelling waar ik enthousiast van wordt, en dat is nog een eufemisme. De naam van de kunstenaar is Isaac Julian die je een gevestigde naam mag noemen op gebied van de beeldende kunst. Zijn films, en in de mindere mate zijn fotografie, hebben iets esthetisch maar tegelijkertijd een kritische kanttekening. In De Pont staat zijn meest recente filminstallatie Playtime centraal. De projectie wordt weergegeven via een aantal grote projectieschermen, die als zuilen op de grond staan,  en mede door deze opstelling wordt je de film ingezogen. Ik kan er veel over schrijven maar je moet het gewoon zien. Ik zou er uren kunnen blijven zitten, alleen maar kijken.
Isaac Julien was zelf bij de opening aanwezig en gewoon benaderbaar voor iedereen. Een praatje, een grapje, uitleg over zijn installaties en foto’s. Een bijzonder man.

Oh ja, dat ook Sascha de Boer bij de opening aanwezig was en ik liep haar bijna zowat ondersteboven.Ik stond 10 minuten na de bijna botsing nog ‘sorry’ te stotteren. :)