Portfolio Wilmjan
20141025_Strabrechtse Heide_2293-bewerkt.jpg

Blog

Zondagochtend

Als ik dit schrijf zit ik in mijn ochtendjas te luisteren naar Michael Prins. Eerlijk gezegd tot vorige week nauwelijks bij mij onder de aandacht. Had wel ooit van " De Beste Singer Songwriter" gehoord maar heb nooit een uitzending gezien. Ben niet zo van de contesten, in welke vorm dan ook. Een uitnodiging om samen naar een concert van hem te gaan bracht daar verandering in. Nieuwsgierig geworden ben ik eens écht gaan luisteren en raakte onder de indruk van deze "Singer Songwriter". Mooie, ingetogen stem die een sfeervolle ambiance weet neer te zetten. Ideaal om lekker onderuitgezakt naar te luisteren. Mooie pakkende liedjes die behalve heel ingetogen worden gezongen minstens net zo ingetogen worden gespeeld. Soms alleen begeleid door piano of akoestische gitaar weet hij in al die relatieve eenvoud toch te boeien. Zijn kracht zit in zijn meesterlijke composities die als kleine juweeltjes worden neergezet. Tel daarbij op zijn markant, wat hees, stemgeluid en je snapt waarom ik uitkijk naar nieuw werk van deze Michael Prins.

 

William van den Elsen