Portfolio Wilmjan
20141025_Strabrechtse Heide_2293-bewerkt.jpg

Blog

James Turrell

Een van mijn favoriete kunstwerken is te zien in De Pont. Het is van de Amerikaanse kunstenaar James Turrell en heeft als naam: Wedgework III. Het is een installatie van fluoriserend licht en ik vind het adembenemend om naar te kijken. Iets wat ik gelukkig dan ook  regelmatig doe. Hieronder vind je een foto van dit kunstwerk. 

Turrell heeft veel meer werken op zijn naam staan en in het Henry Art Gallery is nog een kunstwerk te vinden, genaamd: Skyspace. Onderstaande video geeft je een impressie en ik vind het fascinerende kunst.

Henry Art Gallery is fortunate to have a JamesTurrell Skyspace at our museum. Turrell's skyspaces are specifically proportioned chambers with a round, ovular, or square aperture that opens to the sky. Skyspaces can be autonomous structures or integrated into existing architecture. Our skyspace, "Light Reign," was built to fit in our sculpture court.
ArtWilliam van den ElsenArt